Légy udvarias!

Köszönöm, kérem, bocsáss meg, örülök neked - talán frázisoknak tűnnek, de a szókincsedből nem ajánlatos, hogy kikopjanak ezek a szavak, mert az első számú alappillérre a házasságnak a kölcsönös udvariasság.

Az aranylakodalmát ülő férj a következőket intézte az egybegyűltekhez, amikor a hosszú házasság titkát firtatták: "Beszélj úgy a hitveseddel, mintha idegenekkel beszélnél - tiszteletteljesen, udvariasan, mosolyogva. Sose légy durva, de mindig őszinte. Minden lehetséges alkalommal dicsérd meg, legyen az a frizurája (amit kötelező észrevenni azonnal, ha fodrásztól jön). Szavaid árulkodjanak szeretetről és gyöngédségről. Az udvariasság a mindennapok motorjának olaja, kenőanyaga, minden gyorsabban és simábban fordul általa."

Írj levelet!

A mobiltelefonok és elektronikus levelek térhódítása előtt az emberek szerelmes levelekben üzentek egymásnak. A papírnak megvan az a nagy előnye, hogy a másik fél bárhová magával viheti, megfoghatja, ezzel érzi a személyes jelenlétedet, és ha egy csepp parfümöt, arcvizet is rászórsz, még az illatodat is odavarázsolod, amíg olvassa. Ezzel az élménnyel még egyetlen e-mail sem tudja felvenni a versenyt... A szerelmes levelek megerősíthetik a kapcsolatot azáltal, hogy segítenek egy mélyebb szinten csatlakozni egymáshoz.