George Michael

Egyrészt ott a Wham!, kettesben Andrew Ridgeleyvel, meg sok-sok gigaslágerrel, min Club Tropicana, a Careless Whisper vagy a Wake Me Up Before You Go-Go. És ha ez nem lenne elég, akkor egy olyan duóról beszélünk, ami akkoriban még Kínát is meghódította, akkora volt és mindenkinek rózsaszín sort, meg melírozott haj kellett miattunk. A Wham!-et követően pedig Michael szólóban vált ikonná, már első saját lemezének, Faith-nek köszönhetően. Az énekes és dalszerző hatalmasat dobbantott az albummal, és nem csak, hogy 12 hétig vezette a Billboardot és adtak el belőle több, mint 25 millió példányt világszerte, de a hozzá járó körítéssel is dominált. Egyszerre nagyon menő lett a Levi's farmer bőrdzsekivel, meg napszemüveggel - és ez csak a kezdet volt.

Prince

Egy zenei zseni volt, semmi kétség, ahogyan azt is nehéz megkérdőjelezni, micsoda jelenség volt a '80-as években és tett le a Purple Rain-nel egy olyan lemezt az asztalra, ami az évtized egyik legkiemelkedőbb darabja. Prince egyedi volt és gyakorlatilag utánozhatatlan (másolni persze nem nehéz, hiszen annyi manírral és parodizálható aprósággal rendelkezett), aki 2016-os haláláig dolgozott. Furcsa öltözékeivel, zenekaraival, klipjeivel és persze dalaival helyet követelt a szintikkel átitatott '80-as években a funknak és a soulnak - baromi nagy szerencsénkre! De stílust tekintve nehéz beskatulyázni: Prince volt, és kész.

Michael Jackson

Ha már szó volt bőrdzsekiről: Jackson előbb a pirosat, majd a feketét is divatba hozta. Ahogyan sajátos táncát, a nyilvános farokmarkolászást, vagy a plasztikai beavatkozások gátlástalan kiaknázását... és még sorolhatnám a bulváron túl. Prince-hez hasonlóan elképesztően termékeny és megújuló előadó volt, akinek csak a '80-as évekbeli slágereinek és külsőségeinek szentelni kellene egy bejegyzést. Jelenléte teljesen átjárta az évtizedet, mindig olyan nagyszabású dolgokat csinált, legyen szó klipekről vagy éppen turnékról, melyekre oda kellett figyelni - és amiket nagyon szerettek mások utánozni. Hatalmas imádat vette körül, és kultusza máig nem lett kisebb, bár már 2009 óta nincsen köztünk.