Lázadó csaj
Egy korszakban, amikor az indie tényleg jelentett valamit és, amikor az underground zenekarokról való tudomásszerzés csak a postán érkező magazinokból volt lehetséges, semelyik másik mozgalom nem volt bomlasztóbb, formabontóbb vagy megrázóbb a lázadó csajokénál.

Disney
A ’90-es évek volt a Disney reneszánsza. A Walt Disney stúdió által tradicionálisan készített zenés rajzfilmek ismét hatalmas közkedveltségnek örvendtek ebben az évtizedben. Ekkor jelent meg az Aladdin, Az Oroszlánkirály és a Szépség és a Szörnyeteg. Ezáltal gyerekek milliói gazdagodhattak az "a jó és a szerelem mindig győz és a gonosz elnyeri méltó jutalmát"-féle ideológiákkal, melyek, ha hisszük, ha nem jobb emberekké nevelték őket.

Clarissa mindent megmagyaráz
A Nickelodeon egész ’90-es évekbeli felhozatala zseniális volt. De egyik sorozat sem volt nagyobb hatással lányok egy egész generációjára, mint Clarissa. Azt csinált, amit akart, azt viselt, amit akart és azzal barátkozott, akivel csak akart. Majd elköltözött New Yorkba, hogy író legyen. Sokkal menőbb, mint Carrie Bradshaw.