Mást válaszolnának a Túró Rudi helyett, ha azt a kérdést tennénk fel, hogy melyik volt az a hazai gyártású élelmiszer, amelyik a legfurább volt a 80-as években. Kutass csak emlékeid között, ha te is akkoriban már éltél.

Segítünk. Van ugyanis egy olyan furcsa sajt – már közelítünk a megoldás felé –, amely egyszerre volt sajt állagú, és kakaós ízű. Na, dereng már? Bizony, a Mesesajtról van szó.

A Mesesajt nemcsak számunkra volt furcsa, hanem talán a világban nincs még egy ehhez hasonló termék. Sőt a Mesesajt eredete sem ismert. Csak találgatnak, hogyan keletkezhetett a különleges elképzelés. Egyesek szerint a sajtba csokoládé esett, és ez ötletet adott egy új termékhez.

A félzsíros ömlesztett sajt kakaós ízben igencsak kedvelt volt a gyerekek körében. Éppen ez volt a cél. Még a csomagolása is gyerekeknek kedvezett a kis autót megjelenítő címkén. Lehet, hogy emiatt a férfiak jobban emlékeznek rá.

A rendszerváltozás után eltűnt a boltokból a Mesesajt, de 1995-ben volt egy próbálkozás a visszatérésre. Akkor talán már annyira nagy volt a szakadék, hogy sokan el is felejtették a Mesesajt létezését, sőt Mackó Csokoládéként árulták, így nem is ismerhettünk rá a régi termékre.

A vásárlók között azonban akadnak olyanok, akik szívesen nosztalgiáznának az ízek világában is, és a terméket egykor gyártó cégtől kérik, hogy helyezzék újból forgalomba a Mesesajtot, ám ahhoz, hogy jövedelmező legyen a kakaós sajt gyártása, milliós tömegeket kellene vásárlásra motiválni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: tejmagazin.hu, mindenegyben.blog