"Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat..."

Na, ugye, hogy mindenkinek beugrik Pom Pom, akinek nem, annak pár sorban itt a mese rövid leírása: a főszereplő Picur, a szőke kislány aki reggelente, iskolába menet, mindig találkozik barátjával, Pom Pommal, és amit éppen Picur csinál, vagy ami történik velük, azzal kapcsolatban mesél el Pom Pom egy-egy érdekes történetet. Például, amikor Picur elesik a tintásüveggel, Pom Pom a bátor Tintanyúlról mesél, vagy amikor kirándulni mennek, és leereszt a bicikligumi, akkor az Óriástüdejű Levegőfújóról mesél. Előfordul, hogy Picur nem iskolába megy, hanem otthon van, vagy valami mást csinál, és ott mesél Pom Pom. Például amikor a Mikulást várják, akkor arról mesél Pom Pom, amikor Gombóc Artúr volt a Télapó, vagy amikor Picur vendégségbe megy, akkor Pom Pom meséje az Önműködő Vasalóról szól.

A mese népszerűsége a tartalomnak, a történetek elmesélésének, a szinkronhangoknak és persze Sajdik Ferenc rajzainak voltak köszönhetőek.

(Forrás:szodasszifon.hu;wikipedia.hu/Fotó:youtube.com)