Bedeco kakaó

Ha kakaó, akkor Bedeco. 100 közül is bármikor felismernénk ezt a műanyag dobozt. Annyira tetszett, hogy miután kiürült, átköltöztettük a gyerekszobába, ahol gombfocit és üveggolyókat tároltunk benne. Nagy újítás volt anno a banános Bedeco, de arra azért nem jártunk rá titokban, mindig inkább a klasszikus Bedeco volt a favorit.

Joghurthab

Hogy zöldalmás is volt, az akkoriban fel sem tűnt, mindig, de tényleg mindig a meggyest és az eprest választottuk. Évekkel később még találtunk hasonlót az egyik hiper polcain, de mostanában sajnos már ezt a retró csodát sem találjuk sehol.

Mesesajt

Kevés bizarrabb dolog volt a 80-as években, mint a Mese csokis sajt, nem csoda, hogy nagyon megosztó is volt: valaki vagy nagyon szerette, vagy nagyon utálta. Ma már nyilván kevésbé lepődnénk meg egy ilyen párosításon, de le a kalappal a Tejipari Vállalat fejlesztője előtt, aki 30 évvel megelőzte a korát, és előállt ezzel a csokis sajttal.

Mókus csoki

Azt sem tudtuk, mi az a pisztácia, de a Mókus csokit akkor is imádtuk. Kicsi volt, tömzsi és nagyon-nagyon finom. Még ma is mindig átnézem a csokiválasztékot, reménykedve, hogy egyszer ezt a retró kedvencet is visszahozzák.

Mogyorókrém

A kor Geszti Péterének még most, 2015-ben is jár az elismerés, mert a „kismókusok kenyérre is kenhetik, nagymókusok süteménybe is tölthetik” szöveg örökre beleégett a memóriánkba. Hogy milyen volt a mogyorókrém, már nem is emlékszünk igazán, de a bölcs tanács örök.