Rendszeresen közölt képsorozatokat. A rajzokat Krikovszky Gizi, és Gábor Éva készítették. 1950 és 1954 között nem publikált képtörténeteket a lap. 1955-től azonban Zórád Ernő Gergely Márta javaslatára kezd képregényeket készíteni.

1957-től forgatókönyvírók: Cs. Horváth Tibor, László Gyula, Füleki János, Halász Gyula, Dobicz János, Faragó György, Teknős Péter, Verrasztó Gyula, Hunyadi József, Szigeti Piroska, és Sebők Ferenc.

A rajzokat Zórád Ernő, Endrődi István, Faragó György, Vadász György, Dargay Attila, és Friedrich Gábor készítették. Néhány klasszikus irodalmi művön kívül Winnetou, Robin Hood, Jelky András kalandjai, Puskák és galambok az úttörő mozgalomhoz kapcsolódó képtörténeteket közöltek: A fergeteg őrs, Nyomoz az őrs, Az úttörő becsületért, vagy aKőrösparti gyerekek.

1964-től a folytatásos képregény továbbra is a hátlapon jelent meg. Átvettek a szocialista országok testvérlapjaiból is képregényeket, mint például a Tytusz, Romek, Atomekfigurákat.

Csergezán Pál képregényei a Maci Laci, a Foxi Maxi és más rajzfilmfigurák után a Rárós kalandok voltak.

1965-től Pif és társai címmel megjelent az első képregény a francia Vaillantból. Pif, Pifou, az állandó bajkeverő Herkules, a macska, és több más népszerű francia képregényhős, állandó vendégei lettek a Pajtásnak.

1966-ban jelent meg Jacques Flach, a következő év februárjában Naszredin Hodzsa, majd júliusban Bob Malard kalandjairól szóló képregények.

szodasszifon.hu/Kép: kartyanaptarak.wordpress.com