Walkman

A Sony 35 évvel ezelőtt, 1979 júliusában dobta piacra a legsikeresebb termékét, a walkmant, amely még a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején is rettentő sikernek örvendett (míg fel nem váltotta a discman, és az mp3-lejátszó). Az eredeti walkmaneket a felújított változat követte '82-ben: hangrögzítésre is képes volt, és négy AA-elemmel működött kettő helyett.

Beyblade

A japán animesorozat hatására elterjedtek a Beyblade-játékok, melyek a sorozat kezdetét követően 2000-ben kerültek a boltokba a plasztikarénákkal együtt. A különböző stílusú darabok (élesebb felszín, vékonyabb henger) más-más módon mozognak, az utolsó állva maradó Beyblade tulajdonosa nyer.

Tetkónyaklánc

Elengedhetetlen kiegészítője minden 90-es tininek, de gondoltad volna, hogy már a 19. században népszerűek voltak? Persze akkor még nem gumiból készültek, de előkelő hölgyek gyakran hordtak efféle nyakláncokat kövekkel és gyöngyökkel díszítve.

Az 1990-es években ismét hihetetlen népszerűségre tettek szert, minden sarki boltban megtalálhatóak voltak, manapság többnyire csak internetes oldalakon (eBay) szerezhetőek be.