Pumukli
Az 1979-es Pumukli egy német-magyar koprodukcióban készült televíziós natúr és animációs filmsorozat. A meséből két sorozat is készíült, míg a az első sorozat 52 részes, addig a második verzió csak 13 részt élt meg. Az Éder mester és Pumukli illetve Pumukli a tengeren sikere után két mozifilm (Pumukli és a kék hajómanó és Pumukli a cirkuszi porondon) is készült, ám ezek már nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A történetek főszereplője egy virgonc, csíntevő kobold, aki egy kissé mogorva, de jólelkű idős asztalosmester, Franz Eder szolgálatába szegődik és kis idő elteltével igaz barátokká válnak.

Magyar népmesék
A jellegzetes főcímdallal rendelkező, 1977-től vetített sorozat ötlete Mikulás Ferenc stúdióvezető fejében fogant meg az akkoriban felkapottá vált népi témákhoz kapcsolodva. A történeteket alapját a klasszikus népmesék adják, ám az eredeti humort egy kis képi humorral szövik át ezekben a részekben. A 9 évad hosszúságú, immáron több mint 100 epizóddal rendelkező sorozat eleinte több mesemondóval is rendelkezett, ám a harmadik évadtól csak Szabó Gyula hangját hallhatjuk. A Magyar népmesék készítése jelenleg is folyamatban van, 2011-ben 11 új résszel bővült.

Bábfilmsorozatok
Persze nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a bábfilmsorozatokat sem, hisz Mazsola és Tádé kalandjai is rengeteg vidám percet szereztek számunkra gyermekkorunkba. Süsü a sárkány kalandjain is generációk nevelkedtek fel, sőt Mekk Elek az Ezermester történeteit is sokan követték esténként.

Kérem a következőt!
Az 1974-ben bemutatott magyar rajzfilmsorozatot sokan Dr. Bubó néven említik tévesen. A 24 perces részek során megismerkedhetünk Dr. Bubóval, a bagollyal, aki orvosként praktizál. Dr. Bubó egy fa belsejében rendezi be rendelőjét, ahol az erdő beteg lakóit gyógyítgatja titkárnője és egyben a rendelő ápolónője, Ursula nővér segítségével. Az erdei állatok problémái valójában a társadalom tényleges gondjainak leképzése akar lenni, a számos szójáték sem véletlen, így az idősebbeknek is remek szórakozás lehet a többrétegű mese.